快捷導航
发帖
[LIHKG]粵語配音討論節目時間表
查看: 147|回復: 8

[公告] YouCoby雲端磁碟 研究暫停

高級小編

windows server不適合網盤系統
無論係windows 2008,2012,2016都係Error

如果google帳號又被刪除,冇辦法之下繼續開發網盤系統
可能會租用google server CentOS

回復

中級小學生

好感謝大大嘅無私奉獻!!!! 辛苦曬!!!!
回復 支持 0 反對 1

高級小編

簡單就是美

提提你一句無私奉獻,我都識打,食花生係人都識!可能你唔想聽
回復 支持 反對

註冊幼兒生

雖然睇唔明係咩意思,如果經營粵語動漫網盤嘅出現問題,我都唔想冇咗呢個福利,有咩需要我好樂意會幫忙
回復 支持 反對

中級小學生

noname617 發表於 2017-8-31 09:09 PM
提提你一句無私奉獻,我都識打,食花生係人都識!可能你唔想聽

首先我同大家講聲  唔好意思, 對唔住.

其實我系冇食花生嘅意思, 我記得打上 無私奉獻 果陣時應該係  雲端磁碟-測試中 ,
當時仲有另外一位我唔記得咩名嘅論壇朋友申請雲端磁碟.

我唔知點解會特然變咗做  雲端磁碟 研究暫停 ,系唔系有D咩搞錯咗,
系唔系因為網站曾經停咗半日改主頁面介面, 又或者係我搞錯咗D乜嘢, 我都唔明白.

不過, 我絶對冇食花生嘅意思.

無論點都好我都可以講聲  唔好意思, 對唔住.
回復 支持 反對

高級小編

YouCoby 發表於 2017-9-8 04:02 PM
首先我同大家講聲  唔好意思, 對唔住.

其實我系冇食花生嘅意思, 我記得打上 無私奉獻 果陣時應該係  雲 ...

租用了google server因為揀咗最低配置,經常因伺服器處理器使用100%而死機
如果租用google server做網盤流量已經好貴了,因為流量另計
回復 支持 反對

中級小學生

SailorMoon 發表於 2017-9-8 04:25 PM
租用了google server因為揀咗最低配置,經常因伺服器處理器使用100%而死機
如果租用google server做網盤流 ...

無論點都好, 網台收支平衡係最重要嘅.
另外都好多謝果兩位關心論壇嘅朋友.

最多謝都係板主,網主開設E個粵語動畫嘅網站平台.
始終粵語動畫資源嘅網站都真係接近係冇咁濟.

好多謝SailorMoon, 真係好希望網站可以維持落去.
回復 支持 反對

高級小編

簡單就是美

YouCoby 發表於 2017-9-8 05:02 PM
無論點都好, 網台收支平衡係最重要嘅.
另外都好多謝果兩位關心論壇嘅朋友.

可能語氣重左d,但你知唔知做一個雲端硬盤靠廣告費收入係唔點的,mega賣點係有班外國佬放資料去佢到!先食得住收支平衡!google就賣企業級雲服務,one drive就跟window,同學校教育用,做雲端硬盤係要錢開發加穩定客源提供錢維持服務
回復 支持 反對

註冊幼兒生

辛苦你為我們的付出,感謝
今晚要開工,下午要訓陣,吾係頂吾順。
回復 支持 反對